Банкеръ Daily

Общество и политика

Бойко Рашков е получил данни за "Барселонагейт" и Бойко Борисов

​Испанските власти са изпратили в МВР доста неща, със снимков материал и със заключение, че според тях по отношение на къщата там най-вероятно се касае за схема за пране на пари. В документите се споменава името на бившия премиер Борисов. Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков при изслушването му в парламентарната комисия по вътрешна сигурност.

Рашков добави, че няма конкретни обвинения в материалите.

МВР проверява изявлението на бившия здравен министър от служебния кабинет д-р Стойчо Кацаров, че не е ясно къде са отишли 10 млн. лв., предназначени за детска болница, каза още вътрешният министър.

"В края на мандата на второто служебно правителство бившият министър на здравеопазването направи публично изявление, че са отделени около 10 милиона лева, или така ми се струва, за детска болница. Той призова да се провери това, защото не е ясно къде са отишли тези пари. Предприели сме действия и в тази посока", обясни вътрешният министър.

Пред медиите министърът уточни, че данните се проверяват от около една седмица и когато се събере достатъчно информация, ще бъде съобщено.

По повод досъдебното производство във връзка с "Булгаргаз" вътрешният министър посочи, че в КЕВР се правят проверки от няколко дни, включително са били извършвани процесуално-следствени действия и днес. Рашков уточни, че по разследването за "Булгаргаз" наблюдаващият прокурор съдейства на МВР.

Facebook logo
Бъдете с нас и във