Банкеръ Daily

Общество и политика

Бойко Рашков: Досието на джипа на Горанов го няма в КАТ

Досието на джипа, с който бившият финансов министър Владислав Горанов не успя да излезе от страната, защото се оказа издирван, го няма в КАТ. Това обяви вътрешният министър Бойко Рашков в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" по ТВ +.

"Този автомобил е посещавал няколко държави, включително и извън Европа. Около този автомобил има редица впечатляващи факти в документацията. Не съвпада времето на производство с времето на регистрацията в КАТ. Досието на тази кола отсъства от КАТ", обясни Рашков.

В края на миналата година се разбра, че Горанов е опитал да премине границата към Сърбия с автомобил, който е обявена за издирване. Вместо колата да бъде задържана на границата обаче, Горанов обръща и се връща във вътрешността на страната, а когато по-късно се появява отново на граничния пункт, но с друг джип и придружен от шеф на голяма автобусна фирма, е пуснат да премине в Сърбия.

Рашков обясни, че това изказване на Фурнаджиев "срина добрия образ на този човек на много служители, които работят по случая - как знае дали тази кола е клонирана, това подлежи на доказване".

Министърът беше категоричен и че ще бъде санкционирано поведението на служителите на гранична полиция. "Тече дисциплинарно производство, което изисква време", обясни той.

Рашков коментира и случая с кюлчетата и пачките, заснети в спалнята на бившия премиер Бойко Борисов.

"Ако служителите на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) преценят, че е важно за решаване на случая да бъде разпитан и самият Борисов, то тогава трябва да го направят. Ако съм аз, няма да пропусна да го разпитам. Ако посочи коя е Мата Хари, след като твърди, че знае коя е, то тогава ще можем да проверим дали и как тези пачки и кюлчета са били поставени в нощното шкафче", каза Бойко Рашков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във