Банкеръ Daily

Общество и политика

Бойко Борисов заподозря манипулация с машинното гласуване

Според бившия премиер ГЕРБ Бойко Борисов служебното правителство няма да проведе честни избори и се готви манипулация с машинното гласуване.

„Кой пази в момента машините? Аз вече нямам никакво доверие на това правителство и съм убеден, че те няма да проведат честни избори. Някой ми каза сутринта, че машините ще се отчитат колко са преброили, но няма в урните да броят късчетата, които излизат. Значи те се готвят да направят манипулация. Така че вие като ИТ специалисти бдете, защото тук според мен ще възникне проблем“, каза Борисов.

Така лидерът на ГЕРБ и бивш премиер се обърна към млади активисти на ГЕРБ на среща, предавана във Фейсбук.

 

Ето какво написа във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, публикувайки и видео от среща с младежи от партията като част от подготовката за вота:

Почти месец остава до изборите, а какафонията в служебния предизборен щаб на Румен Радев е пълна.

Демонстрациите на ЦИК показаха, че в много секции ще трябват поне 2 машини.

Колко общо ще са нужни? Има ли забавяне в обществената поръчка? Ще стигне ли времето? Кой гарантира за сигурността на софтуера? Наистина ли няма да се броят контролните разписки? Радиомълчанието по тези въпроси ме кара да смятам, че се готви нова грандиозна подмяна.

Продължаваме разговорите с младежи от ГЕРБ като част от подготовката ни за изборите.

Пред събеседниците си Борисов заяви, че е оптимист за бъдещето на партията, след като вижда младежите.

Той сподели с тях, че е много притеснен за машинния вот, тъй като "усеща", че това ще бъде първият манипулиран вот в България и се аргументира с начина, по който се подхожда - давали по две минути за вот с машината.

Лидерът на ГЕРБ се пита как ще се оправят възрастните хора и тези, които не са работили с машини. Сред въпросите бил и този кой пази в момента машините. Бившият премиер добави, че няма никакво доверие в това служебно правителство и е убеден, че те няма да проведат честни избори.

Затова той заръча на ИТ специалистите сред младежите на ГЕРБ да следят откъде ще дойдат манипулациите. Напомни им, че ще се взима разписка от машината, но няма да се броят разписките в урните.

"Машината могат да я изкарат с всякаква технология да даде резултат. Ако не сравнят с лисчетата..", коментира Борисов и заяви, че според него се готвят да направят манипулация на вота. Той напомни, че опонентите на партията говорят за подслушване, а вече 20 дни не казват кой и как е бил подслушван.

Младежите пък изтъкнаха, че Борисов е допринесъл много за развитието на техните родни места. Според младежите партията ГЕРБ е заварила тежко наследство с финансови и икономически проблеми и дълги години се борила да ги придобие.

Борисов от своя страна добави, че след като се направи магистрала "Хемус", всички села в региона ще живнат и много хора ще се върнат.

Facebook logo
Бъдете с нас и във