Банкеръ Daily

Общество и политика

Бойко Борисов: В момента ЕНП има нужда от президент точно като Доналд Туск

Доналд Туск е голям приятел на България. Всички си спомняме какъв жест ни направи с речта си на български по време на откриващата церемонията на европредседателството в София. Той е партиец, бивш премиер на Полша, познава много добре ситуацията на Балканския полуостров. Като председател на Европейския съвет работеше в много трудни времена. Туск е твърд човек, много енергичен и дипломатичен. В момента Европейската народна партия има нужда от президент точно като него. Това заяви председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов пред журналисти при пристигането си в Загреб за Конгреса на Европейската народна партия, който трябва да избере нов президент на организацията.

„За съжаление днес много партии и членове на ЕНП не изповядват нашите ценности. Сдружават се със социалисти, комунисти и крайно леви. Доналд Туск е много добър избор за президент на ЕНП особено с оглед на времената, които ни предстоят“, коментира Бойко Борисов.

Премиерът напомни, че днес правителството за поредна година отпусна 51 млн. лв. за коледни надбавки към пенсиите на близо 1,3 млн. души в България. „За осми път отпускаме средства за коледни надбавки, същото правим и по Великден. Това можем да си го позволим благодарение на битката с контрабандата и корупцията и добрата работа на приходните агенции“, обясни той.

По темата със смъртта на 3-годишното дете в София, Борисов съобщи, че следователите са иззели записи, рецепти и документи. Също така и родителите са разпитани. „Майката и бащата са снимали как се държат с тях работещите в болницата. Потресен съм. Затова съм и толкова остър в изказванията си“, сподели той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във