Банкеръ Daily

Общество и политика

Бойко Борисов: Това е проевропейско реформаторско правителство

След един месец консултации се опитваме да представим проевропейско, реформаторски правителство. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от парламентарната трибуна при предсавянето на новия кабинет.

„Блокирано финансиране, забавяне на началото на новия програмен период, липса и забавяне на реформи в редица сектори, загуба на доверие на основните ни партньори на ЕС. Съзнавайки тези трудности, ние от ГЕРБ, нашите партньори от Реформаторския блок, политическите сили, които декларираха подкрепа Патриотичен фронт и АБВ, поемаме отговорността да ги преодоляваме”, заяви той.

„Извън този мандат днес просто трябваше да обявим, че отиваме на избори. Да се съобразим всички с това”, каза още Борисов.

"Зад нашият проевропейски кабинет стои политически и обществен консенсус, че реформите са необходими. Правителството ще постави основите и се надяваме да гарантираме стабилно развитие на България. Това зависи от всички, които сме тук. Време е за работа, да строим”, посочи Бойко Борисов.

Той си постави следните цели: "да стабилизираме икономиката, мобилизираме своите усилия за най-добрите решения за развитие на държавата, да направим България в добри място за живеене, да модернизираме управлението в синхрон с модерните процеси, бърз икономически разстеж, да провеждаме социална политика, която помага на уязвимите групи, да засилим ефекта от инфраструктурните проекти, да гарантираме националната енергийна независимост от страната".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във