Банкеръ Daily

Общество и политика

Бойко Борисов ще е председател на парламентарната група на ГЕРБ

Председател на парламентарната група на ГЕРБ ще е Бойко Борисов, но в случай че той стане премиер, това ще се промени. Това стана ясно при събрание на ръководството на ГЕРБ в централата на партията, предаде Нова телевизия.

Номинацията на ГЕРБ за председател на 43-то Народно събрание е Цецка Цачева. От партията избраха зам.-председател да бъде Димитър Главчев.

Това бе втора среща на актива на ГЕРБ. Депутати, областни лидери и кметове е чуха аргументите на лидера Бойко Борисов. Тази среща беше насрочена, защото на нея трябваше да бъде обявено решението за вида коалиция и управление.

След тази среща всички, които участваха в нея, излязоха и не коментираха абсолютно нищо. Беше направена уговорката, че всичко, което има да каже ГЕРБ, ще се случи в парламента.

Условието на Бойко Борисов за правителство с пълен мандат е лидерите на партиите да участват в изпълнителната власт. Патриотичният фронт обаче заяви, че не иска да участва със свои министри. Не е ясно и каква точно ще е позицията на Реформаторския блок. В случай че няма участие на лидерите на другите две партии, Бойко Борисов заяви, че правителство ще има, но само до началото на юли, а след това ще има избори две в едно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във