Банкеръ Daily

Общество и политика

Бойко Борисов се отчете във Фейсбук за дадените на бизнеса средства

Премиерът Бойко Борисов отчете във Фейсбук средствата, които кабинетът разпредели в подкрепа на бизнеса. Става дума за част от взетите днес от правителството решения.

Мястото, на което изпълнителната власт трябва да се отчита за направените разходи, е Народното събрание, но Борисов упорито отказва да ходи там и да изпълнява задълженията си, въпреки че депутатите се водят работодатели на премиера и министрите. На нож беше посрещната и идеята на президента Румен Радев за създаване на публичен регистър, в който да се записва колко и за какво се харчи от бюджета по време на коронакризата и извънредното положение.

Ето какво написа Бойко Борисов в социалната мрежа:

 

На днешното заседание на Министерски съвет решихме:
• Пренасочваме 134 млн. лв. от програмите за транспорт и околна среда към ОП „Иновации и конкурентоспособност“. С тези средства ще помогнем на малките и средните предприятия.
• Мобилизираме близо 31 млн. лв. европейски и национални средства за социално-икономически мерки и за засегнатите икономически сектори на българската икономика.
• Отпускаме допълнителни 2,4 млн. лв. за финансирането на конкурси за проекти за научни изследвания, свързани с COVID-19.
• Даваме общо 1,5 млн. лв. за хуманитарна помощ за 12 страни от Западните Балкани, Източното партньорство и Южното съседство на ЕС, както и за международни организации с водеща роля в борбата срещу COVID-19.

Facebook logo
Бъдете с нас и във