Банкеръ Daily

Общество и политика

Бойко Борисов се оплаква на ЕНП от Радев и служебния кабинет

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и генералният секретар на ЕНП Антонио Лопез.

Редици проблеми в страната, включително със заседналия кораб Vera-Su край Камен бряг, докладва лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес. 

За България е от изключителна важност ГЕРБ да спечели парламентарните избори и да състави стабилно правителство, което може да гарантира сигурността и стабилността на страната. Това заяви генералният секретар на Европейската народна партия (ЕНП) Антонио Лопез по време на среща с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов. Двамата разговаряха в словенската столица Любляна в рамките на Срещата на лидерите на ЕНП за Западните Балкани.

Председателят на ГЕРБ заяви, че партията е първа политическа сила в страната според всички социологически проучвания и ще работим мобилизирано за спечелването на изборите. „Това са трети поредни избори, изхарчени бяха половин милиард без да се формира правителство. В същото време служебният кабинет на Румен Радев провали изцяло ваксинационния процес в страната и само днес имаме 178 починали“, заяви Борисов. Той още веднъж изказа благодарност към Европейската комисия, която след личната намеса на Борисов осигури за България повече бройки от всички ваксини срещу Ковид 19, а сега служебният кабинет ги препродава и дарява на други страни.

Председателят на ГЕРБ информира колегата си Лопез, че България вече е в свръх дефицит. Освен това, само за тази година, в следствие на корупцията на служебното правителство на президента Румен Радев, чуждестранните инвестиции в България са отбелязали рекорден спад от 63,7%, подчерта Борисов. Председателят на ГЕРБ заяви още, че българските власти са претърпели пълен провал с миграционната политика, бежанските центрове в страната са пълни, а нелегалната миграция е навсякъде. „Над 10 дни товарен кораб с опасни торове стои заседнал в Черно море край Тюленово, товарът се изсипва в морето и липсва каквато и да било адекватна реакция на българските власти“, алармира още той.

Бойко Борисов изрази съжаление, че българската страна категорично е провалила преговорите с Република Северна Македония, които бяха на отлично ниво след подписването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между двете страни. Разкритикува остро и факта, че България все още не е изпратила в Брюксел Плана за възстановяване.

В заключение генералният секретар на ЕНП Антонио Лопез изрази увереност, че на последните два избора хората са видели, че популизмът не може да бъде решение на техните проблеми. Лопез също критикува българските власти, че все още не са представили План за възстановяване и през това време се харчат парите на хората, вместо европейски средства.

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов участва в Среща на лидерите на Европейската народна партия (ЕНП) за Западните Балкани. Форумът се провежда на 5 октомври 2021 г. в словенската столица Любляна.

Срещата на лидерите от ЕНП се организира от председателя на партията Доналд Туск във връзка с предстоящата Среща на върха ЕС-Западни Балкани – организирана съвместно с министър-председателя Янеш Янша в рамките на Словенското председателство на Съвета на ЕС. Целта на форума е да бъде затвърдена общата и силна подкрепа на ЕНП за региона.

В рамките на форума Бойко Борисов ще проведе работни срещи с генералния секретар на ЕНП Антонио Лопез, с председателя на ЕНП Доналд Туск, както и с други свои колеги.

Facebook logo
Бъдете с нас и във