Банкеръ Daily

Общество и политика

Бойко Борисов: Само България работи в региона, а и в Европа

S 250 ab904a90 24c7 4b08 92ae a72e6a28d7d0
S 250 1d2363b0 fe25 49b2 bddf ba632a02f8be
S 250 8a4d8442 f5ba 4c26 8ef2 6298a480c07d
S 250 05390272 c25b 4a7f 81e4 423f0eca5953

Моите опоненти хората не ги познават. Това каза премиерът Бойко Борисов в село Дъбница, където посети Основно Училище "Христо Ботев", става ясно от видео във "Фейсбук".

"Няма кой да им каже нещо. Те за това така говорят. Какво да се сбием с ДПС на улицата ли? Има населени места и общини, които те ги спечелиха. Помагаме и на тях. Другите ние ги спечелихме", каза още Борисов.

"Това, което е за децата, за болниците, за улиците, всички сме хора и векове живеем заедно и още векове след нас ще живеят", допълни още министър-председателят.

Министър-председателят бе на посещение там и разгледа училищната инфраструктура. Заедно с него бяха министърът на образованието Красимир Вълчев, заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков и други. Премиерът беше посрещнат по стар обичай с погача, а местните жени му подариха и боб.

Всяко населено място е важно за нас, независимо от коя партия е кметът. Това написа във "Фейсбук" премиерът Бойко Борисов, който посети средно училище "Св. св. Кирил и Методий" в село Брезница, община Гоце Делчев. Той посочва още, че училището в селото е изцяло ремонтирано и допълва, че ще бъдат осигурени средства и за реновиране на детската градина в с. Брезница.

"Когато става дума за образованието и здравето на хората правителството помага на всички български граждани. Всяко едно населено място, всеки един човек са важни за нас, независимо от коя партия е кметът", пише министър-председателят.

Обиколката  на премиера в региона продължи към моста на р. Места в с. Блатска.

"Поехме ангажимент към хората и мостът им е готов. Това, което ми прави впечатление е отношението на хората. Виждат огромната работа, която сме свършили - санираните училища, новите салони площадки", заяви Борисов при инспекцията.

Мостът над река Блатска край Хаджидимово е възстановен. Той се срути при поройните дъждове заради придошлите води на река Места. Премиерът Бойко Борисов обеща, че съоръжението ще е готово до събота. А днес той лично пристигна, за да инспектира ремонта.

"Благодарен съм на строителите и е важно, че оправиха пътя на хората, които тук са много добри, работят и виждате какво правим и за децата им в училищата, за да се образоват. Правим компютърни зали, салони, свършена е много работа и учителите също казаха, че са много доволни, че вече имат достойно заплащане", заяви на място Борисов, който за минути бе обграден от десетки жители, които не пропуснаха да му благодарят и му пожела здраве и дълъг живот.

"Не ни оставайте, защото само вие се грижите за нас", казаха местните хора. Поп от района пък му подари икона и му пожела здраве и дълго управление. "Това, което ме прави най-доволен, е отношението на хората и за огромната работа в образователната инфраструктура", каза Борисов и напомни, че са ремонтирали много школа и с нови салони.

"63 млн. лв. сме дали за нови и ремонтиране на детски градини, за да остават хората в населените си места и да имат хубав живот семействата с деца", отчете Борисов. "Няма село в долината, за което да не сме направили училища или детски градини", каза Борисов и се договори с Нанков и Вълчев, че за тези които тепърва ще се ремонтират, да разделят разходите 50 на 50 - от МОН и МРРБ.

Той напомни, че 1,4 млрд. лева са отишли за заплатите на учителите. И изтъкна, че днес трябвало да започне и чистенето на отпадъците в река Искър, за което държавата отпуснало 200 000 лева.

На въпроса дали е качествено възстановен мостът, Борисов поясни, че не е инженер строител, но добави, че дигите се правят. Изтъкна, че тук е смесен регион, а да се поддържа тонусът на населението, е изграждането на градини и училища. Той обеща, че в Блатска ще изградят спортна площадка, а не стадион, тъй като това би глътнало над 1 млн. лева.

Борисов увери местните, че ще има пари за укрепване на всички диги и ги успокои, че досега той не е оставил никой без помощ.

"Само България работи в региона, а и в Европа. Ето ги хората работят, навън са, а си представете в Париж от днеска в 18 ч. вкъщи. Оценявайте това, което правим и бъдете спокойни, никой не сме оставили", каза Борисов.

"Ако не бяхме дали тези милиарди за КТБ, за руските реактори и за американските централи - 6 млрд, щяхме да имаме пари да затрупаме планините с диги. Те парите не извират, сега не речни диги, а диги от пари щеше да има държавата. Питате ли как сме ги събрали да ги върнем, а и да не спираме и по другите неща да работим. Не сме спрели и сега и в пандемията само ние не спираме", каза Борисов пред местните, които го попитаха дали ще стигнат парите за всичките диги. 

По думите му целта им е хората да остават в малките населени места и да си имат всичко - и училища, и детски градини, и детски площадки. "На пролет, като се отдръпнат реките, ще оправим дигите", каза още министър-председателят.

"Изпълнили сме си ангажимента към хората в пълния обем и продължаваме нататък. Хората трябва да се поддържат в добър тонус чрез училищата и интернет навсякъде, както и спорт", категоричен бе той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във