Банкеръ Daily

Общество и политика

Бойко Борисов пристигна на двудневно посещение в Обединените арабски емирства

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Обединените арабски емирства, където ще бъде на двудневно работно посещение. В Абу Даби българският премиер беше посрещнат от Мохамед бин Ахмед Ал Бауарди, който освен държавен министър по въпросите на отбраната, е също вицепрезидент на най-големия инвестиционен фонд в страната „Мубадала Груп“ и член на борда на свободната зона за развитие на отбранителни технологии „Тавазун“.

В рамките на утрешния ден министър-председателят Борисов ще проведе среща с престолонаследника на емирство Абу Даби и заместник-върховен главнокомандващ на въоръжените сили на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян. Разговорът им в президентския дворец в Абу Даби ще бъде продължение на срещата им през октомври миналата година, когато българският министър-председател беше на официално посещение в ОАЕ. Предстоящата среща е показателна за динамичното развитие на българо-емиратските отношения и наличието на общ стремеж към сътрудничество в широк спектър от области.

Ще бъдат обсъдени и възможности за конкретни проекти в областта на инвестициите, икономиката, транспорта, високите технологии, енергетиката, туризма и сигурността.

В българската делегация са министрите на финансите Владислав Горанов и на икономиката Емил Караниколов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във