Банкеръ Daily

Общество и политика

Бойко Борисов получи коледен подарък от Дейвид Камерън

Премиерът Бойко Борисов показа във Фейсбук своя коледен подарък от бившия британски премиер Дейвид Камерън - неговата автобиографична книга.

В нея Камерън разказва за участието си в различни събития, сред които референдума за независимост на Шотландия, референдума за излизането на Великобритания от ЕС, военните операции в Сирия и бомбардировките в Либия.

Британският експремиер е написал следното посвещение на книгата: "За вашето приятелство - и за прекрасното посещение във вашата страхотна страна през 2015 година. С най-добри пожелания!".

"Благодаря на Дейвид Камерън за автобиографичната му книга For the record. В нея той обръща специално внимание на визитата си в България през 2015 г., когато заедно посетихме границата ни с Турция по време на най-голямата мигрантска вълна. И днес ние се справяме с опазването на границата и отчитаме нулев миграционен натиск. От януари до средата на декември от Турция в целия ЕС има ръст нелегалните мигранти с 46% спрямо същия период на 2018 г.", написа Бойко Борисов в профила си във Фейсбук.

Дейвид Камерън пристигна в България на 3 декември 2015 година. По време на визитата му премиерът Бойко Борисов го заведе до българо-турската граница, където му показа новоизградената ограда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във