Банкеръ Daily

Общество и политика

Бойко Борисов покани престолонаследника на емирство Абу Даби да посети България

Продължава официалното посещение на премиера Бойко Борисов в Обединените арабски емирства. Днес българският министър-председател се срещна с престолонаследника на емирство Абу Даби и заместник-върховен главнокомандващ въоръжените сили на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян.

Активизирането на двустранното сътрудничество е било тема на разговора на министър-председателя Бойко Борисов с престолонаследника на емирство Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян, съобщи правителствената пресслужба. Според българския премиер има голям потенциал за емиратски инвестиции в България в сектори като високи технологии, транспорт, земеделие, хранително-вкусова промишленост, енергетика и туризъм. 

Българският министър-председател е акцентирал върху значението на секторното сътрудничество в сферата на вътрешните работи, борбата срещу организираната престъпност и тероризма. Според него двете страни могат да обменят ценен опит относно стабилността и сигурността. 

"Проведох среща с престолонаследника на емирство Абу Даби и заместник-върховен главнокомандващ въоръжените сили на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян, пред когото изразих задоволство от активизирането на двустранните отношения в резултат от създаденото политическо доверие и общо желание за задълбочаване на сътрудничеството. Взаимното откриването на посолства в София и Абу Даби вече дава положителни резултати. Потвърдих участието на България в Световното универсално изложение EXPO 2020 в Дубай. За да издигнем отношенията на нашите две страни на още по-високо ниво, поканих Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян да посети в България", написа и премиерът Бойко Борисов в официалната му страница в социалната мрежа Фейсбук.

Facebook logo
Бъдете с нас и във