Банкеръ Daily

Общество и политика

Бойко Борисов отново заговори за правителство на малцинството

Ако ГЕРБ подпише коалиционно споразумение, ще подпише с Реформаторския блок, ако не – правителството ще бъде само на ГЕРБ. Това заяви на брифинг в парламента Бойко Борисов.

"Не считам, че ще бъда зависим от Реформаторите. Ако направим правителство на ГЕРБ и РБ, фондовете ще бъдат пуснати - това мога да гарантирам като за начало", заяви Борисов и добави, че негов ангажимент към ЕНП е да внесе проектокабинет.

По думите му стабилност не може да има при така разпределените партии в парламента.

"За съжаление тези неща, които Валери Симеонов прочете, не отговарят на нашата евроатлантическа ориентация, допълни още Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ коментира  че след изказването на Валери Симеонов на тържественото първо заседание на парламента е получил от евроатлантическите си колеги въпрос: „Това ли са новите Ви колеги” и посочи, че изказването на Симеонов не отговаря на евроатлантическите ценности на ГЕРБ.

"Нищо против Патриотичния фронт, Валери Симеонов е един достоен мъж – излезе и си каза неговата програма, за съжаление тези неща, които прочете не отговарят на нашата евроатлантическа ориентация и ще ни вкарат в тежък конфликт. Представете си опашка от 6-годишни деца за изпит по български език, представете си как се поставят ракетни системи срещу Гърция и Турция. Ако иска Лукарски да си подпише с тях си е негова работа и да отиде в Брюксел да се оправдава”, коментира Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във