Банкеръ Daily

Общество и политика

Бойко Борисов отново няма да става депутат

Бойко Борисов няма да бъде депутат и в 47-ото Народно събрание. Той е подал заявление за отказ в Централната избирателна комисия. Лидерът на ГЕРБ отказа място и в 45-ия, и в 46-ия парламент. На вота на 14 ноември Борисов бе водач в 25 МИР в София и в Пловдив - град. И на двете места спечели "Продължаваме промяната", като в столицата бившият премиер бе победен от рап изпълнителя Ицо Хазарта.

В изборната нощ лидерът на ГЕРБ бе попитан дали този път ще влезе в Народното събрание. Той първо отговори, че мисли да го направи, но след това добави, че утре можел да размисли по въпроса, а накрая уточни, че се е пошегувал.

След изборите през юли отказът на Борисов от депутатското му място предизвика скандал в ЦИК. Членовете на комисията първоначално най-неочаквано отхвърлиха заявлението му за отказ. След спорове и прекъсвания на заседанието накрая казусът бе решен и не се стигна до това лидерът на ГЕРБ "насила" да става депутат.

В следващите часове се очаква ЦИК да обяви окончателното разпределение на мандатите и заявленията, които са получени за отказ от депутатско място.

Facebook logo
Бъдете с нас и във