Банкеръ Daily

Общество и политика

Бойко Борисов откри панаира на Гергов

Премиерът Бойко Борисов тържествено откри 73-то издание на Международния технически панаир в Пловдив. "Политическата, финансова и икономическа стабилност в страната дават възможност индустрията да се развива. В сложната глобална обстановка в момента, във време в което се говори повече за война и военна техника, ние акцентираме върху ръст на икономиката, индустриалното сътрудничество и развитието на населените места", каза министър-председателят.

Той посочи, че ръстът на икономиката гони 4 процента, безработицата е спаднала на 5 процента, има огромен фискален резерв, нулева инфлация, бюджетен излишък и 11 процента ръст на доходите от началото на годината, по данни на Евростат. Борисов поздрави над 600-те фирми участващи на технологичния форум и добави, че ръстът на икономиката, политическата стабилност, ниските данъци, строителството в държавата довеждат до увеличението на изложбените площи и на желаещите да инвестират в България.

Премиерът отрече визитата му в Пловдив да е за стопляне на отношенията с изключения от ръководството на БСП бизнесмен Георги Гергов. "Няма да е европейско да дойда на Панаира и да кажа Гергов да не е до мен!", каза Борисов.

Гергов от своя страна остана настрана от политическите теми и вместо това изтъкна позитивните страни на Панаира. Посочи, че за неговото развитие се партнира с държавата и той е добър за България и за бизнеса у нас.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във