Банкеръ Weekly

Общество и политика

Бойко Борисов обвини земеделския министър в корупционни схеми

Всеки месец на 19-то число земеделският министър е посещаван от няколко души, които му дават 45 хиляди лева, обяви Бойко Борисов. Бившият премиер съобщи това пред журналисти в кулоарите на Народното събрание, след среща на ГЕРБ с Реформаторския блок.

Борисов каза още, че човекът, който му е казал тази информация вече не е между живите. Причината за това е катастрофа в Гърция, в която товарен автомобил навлязъл в насрещното платно и се врязал в колата на пътуващия. Човекът, който знаел тази информация отишъл за три дни в Гърция, за да си почине, след което смятал да разкаже публично схемата, в която бил замесен земеделският министър. Лично Димитър Греков се обадил на лицето, за да си уредят среща, но по път за София край Солун се случил фаталния инцидент.

"Нищо не казвам, но се надявам следстваните органи по-внимателно да проверяват този случай", каза загадъчно Борисов. Според него много хора в държавата знаят за датата 19 и числото 45.

Бившият министър-председател обясни още, че лицето, което знаело информация ,уличаваща земеделския министър в корупционни схеми е щяло да разкаже всичко това пред прокурор.

 

Петър Петров

Facebook logo
Бъдете с нас и във