Банкеръ Daily

Общество и политика

Бойко Борисов обяви, че вече изпреварваме Румъния

Не се шуми много, но пак изпреварваме Румъния, както и през 2012 г и аз съм убеден, че 2018 г. в края ще сме извършили всичко, което ЕК иска. Това мнение изрази премиерът Бойко Борисов по повод публикувания доклад за напредъка на България по т. нар. механизъм за сътрудничество и проверка.

"Докладът си е обективен. От май месец насам има напредък", заяви той. Борисов обясни, че кабинетът знае, че България не е идеална. "Виждате в техническите параметри пише какво трябва да се довърши", посочи министър-председателят.

По повод излизането на БСП от парламента, Борисов каза, че те повтарят действия на ГЕРБ от преди две години. Тогава Мартин Шулц казал на Борисов, че няма нищо по-лошо от политиката на празния стол. "Сиреч това, което те правиха ние го правихме преди две години", припомни Бойко Борисов.

"Главчев не трябваше да си изпуска нервите", призна премиерът , но допълни, че напълно го разбира. "Аз за това избягвам да ходя. Човек трябва да има много здрави нерви, за да издържи на всички тези обиди и лъжи", обясни Борисов отсъствието си от пленарната зала.

Борисов говори пред журналисти при инспекция на ремонтните дейности на източната тангента на Софийския околовръстен път.

Facebook logo
Бъдете с нас и във