Банкеръ Daily

Общество и политика

Бойко Борисов: Нито един човек от ГЕРБ няма в служебното правителство

Категорично заявявам, че нито един човек от ГЕРБ не сме изпратили в служебното правителство. Ако има такива, които са участвали в нашето управление като експерти и сега са поканени от този кабинет, си е лично тяхно решение и не е съгласувано с мен. Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си въвъ Фейсбук.

„Въпреки че заявих, че имам резерви към много хора от служебния кабинет, ние до този момент не сме си позволили да правим обструкции на екипа, включително и на партийни функционери, които са в него. Конституцията казва, че право на президента е да ги назначи и ние се съобразяваме с това”, пише Борисов.

„Никого не съм оторизирал от мое име да говори и да прави констатации, които изобщо не отговарят на истината. При мен не само, че не идват емисари на БСП и ДПС, но ние сме от малкото, които сме заявили, че с БСП и ДПС няма да правим коалиция. Нещо повече, аз винаги съм твърдял, че единственият демократичен начин, който определя кой да управлява, са демократичните парламентарни избори. Резултатите от тях са мерилото за това каква активна част от населението подкрепя чрез гласовете си една партия и кой какъв да бъде в управлението. Затова се надявам, че всички, които имат желание да участват активно в политиката, ще го направят по начина, по който го казва и Конституцията”, възмущава се Борисов.

„Не мога да остана безразличен към една тревожна тенденция обаче – какво се цели с всички тези действия срещу най-голямата партия за сега и дали това няма отново да дестабилизира държавата, ако след 5 октомври останем без правителство?! Тези, които настояват явно за това, като се има предвид отношението им към нас, дали не целят трайно дестабилизиране на държавата и влизане в зимата без правителство?!”, пита още Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във