Банкеръ Daily

Общество и политика

Бойко Борисов: Не, не, ше ме слушате вие, няма само да ме питате глупости!

Най-големият порок на премиера Бойко Борисов се оказа пушенето. На дърти години почнах да пуша, призна Борисов. Иначе последното интервю по "лексикона", както нарече Борисов въпросника на водещите, протече ударно, предизборно и едновременно с това по премиерски. Съчетавайки функциите си на председател на предизборния щаб на ГЕРБ и премиерството, Борисов се разгневи на въпросите за имотното си състояние и не даде възможност на водещите да си зададат въпросите. Не, не ше слушате вие, няма да ме питате само глупости, отсече той по време на интервюто. Факт е, че БСП не се занимават с евроизборите, а само с компромати, заяви той. На въпрос за имотите си в Банкя и твърденията на депутатката от БСП Елена Йончева, че не е декларирал къща от 138 кв.м. , той размаха лист, като заяви: Това е един и същи имот. Там това както е обградено беше прасето, кокошките, зайчарника моя... Всъщност представлява една стая. Едно общо помещение. А ТВ7 на Йончева, Бареков и Цветан Василев я снимаха с дронове, тогава тая телевизия беше обградила къщата ми. Донесъл съм декларация по чл. 14 - там пише, че от 1.1.2011 г. са платени данъци, нотариален акт, на 21.05.2019 г. - платени данъци, удостоверение за въвеждане в експлоатация... Това е един и същи имот, пристройка, там си посрещам гостите, все пак съм самостоятелен човек..."

Приключвайки темата за имотното си състояние, премиерът и шеф на предизборния щаб на ГЕРБ върна нормалния си тон. Той припомни заслугите си за визитата на папата, за приятелството си с френския президент Макрон, за сътрудничеството със "социалиста" Ципрас, за огромното количество газ, която е вкарал в България. А що се отнася до избора на Лаура Кьовеши за европейски прокурор, той заяви, че всъщност социалистите са провалили избора й.

Всичко добро което виждате, естествено е на нашето управление, подчерта Борисов, отчитайки 10 годишното управление на ГЕРБ като отлично. И заяви, че предоставя думата на Мария Габриел. Аз млъквам, отсече той. И не се сдържа, когато стана въпрос за ниските доходи на българите: Бедни, ама 500 000 души с колите си тръгват към Гърция, нали?

И продължи да мърмори, докато Габриел подхвана хвалбите за управлението на ГЕРБ. "Разходите растат, защото 150 млн. повече за военните, 150 млн за полицаите, 150 милиона за хората с увреждания, 10 процента ръст на доходите, 1 милиард за училищата... За кое от тях да не дадеме пари? Това което и синдикатите казват, е да се намали разликата. Защото има една средна класа, които взимат добри пари. И те отиват в Гърция, там си харчат еврата. И отдолу има една прослойка с ниски доходи", коментира Борисов.

Премиерът коментира и фамилията на Мария Габриел и обясни, че телефонът й се обажда на името Неделчева. От където е жената, оттам е и родата, обяви Борисов. Що да не направиме мъжа й Неделчев? Те нашите така командорят, че е възможно, така Борисов защити българското име и произход на Мария Габриел.

Facebook logo
Бъдете с нас и във