Банкеръ Daily

Общество и политика

Бойко Борисов не бил получавал покана за участие в среща при президента за изборния процес

Премиерът Бойко Борисов не е получавал покана за участие в днешната среща при президента, посветена на изборните правила и проблемите на изборния процес у нас. Това твърдят от централата на партия ГЕРБ. Държавният глава Румен Радев каза по-рано през деня, че поканите до участниците в консултациите за изборното законодателство са били изпратени още на 8 януари.

"Във връзка с медийни въпроси защо Бойко Борисов не е присъствал на срещата днес в президентството, информираме следното:

Председателят на ПП ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов винаги е демонстрирал готовността си за участие в диалог по всички обществени теми, както във вътрешен, така и в международен план. Борисов обаче не е получавал покана от президента Румен Радев за участие в днешната среща за обсъждане на актуални въпроси в изборния процес. Такава покана не е изпращана до него нито в Министерския съвет, нито в Централата на ПП ГЕРБ", се казва в прессъобщение на политическата формация.

От ГЕРБ припомнят, че Бойко Борисов многократно е заявявал, че съвместната работа между институциите е ключова за стабилността и развитието на страната ни. От там посочват, че винаги, когато е имало предложения за диалог и срещи, Бойко Борисов се е отзовавал, както като партиен лидер, така и като министър-председател.

Facebook logo
Бъдете с нас и във