Банкеръ Daily

Общество и политика

Бойко Борисов: На кой да се предадем? Ние искаме, но няма на кой

Премиерът Бойко Борисов е в Плевенско с джипката, за да инспектира строителството на новата инфраструктура във връзка с магистрала "Хемус" в участъка Ловеч-Плевен. Той бе посрещнат от стотици хора с овации и възгласи: "Бойко", като се заформи и огромна опашка от желаещи да се снимат с Борисов. "Никаква оставка! С теб сме и искаме да продължиш да работиш за хората", казаха посрещналите го.

"На кой да се предадем? Ние искаме, но няма на кой", каза премиерът Бойко Борисов по време на инспекцията на строежа на АМ "Хемус". „Нека да си прожектират филмчета на протестите, има демокрация, но ясно се вижда какво показват тези, които работят, и какво показват другите“, допълни Борисов.  "Казал съм им - като видя АМ "Хемус" (готова), ще се пенсионирам. Никога не е проектирано, само са лъгали хората!", припомни той.

"Не сме се отчаяли, напротив, ясно се вижда кой работи. Да излязат с програми и ако са по-добри от нашите, да спечелят изборите", продължи Борисов.

Премиерът провери строителството и на пътен възел „Славяни“ на магистрала „Хемус”,  където е връзката с отсечката Ловеч – Плевен. "Само в този участък са над 1000 машини - и верижни, и тежки. Просто си заслужава. В Discovery тея предавания, където са за строежите, си заслужава да го видят този строеж", отбеляза със задоволство Борисов. Подробна информация за строителните дейности му даваше зам.-регионалният министър Николай Нанков.

По повод протеста на кметове на малки населени места, премиерът заяви, че днес е говорил с кмета на Калофер. "Свързах ги с Ананиев да се разберат, ако трябва да се промени закона, защото ние осигуряваме пари, а те не им ги дават", съобщи Борисов по повод финансовата независимост на малките кметства.

Жителка от Славяни помоли премиера, когато приключи строежа, пътищата, които днес се ползват от тежките машини, да се оправят. Борисов уточни, че това влиза в договора и всичко ще бъде асфалтирано.

На място отчет пред Борисов направи областният управител на Плевен Мирослав Петров, който го информира, че има забавяне на отчуждаването на земите, тъй като кметът от "ДеБъ" Георг Спартански бави процедурите.

"Направете, каквото е необходимо, за да не се бави нищо, защото съм обещал на хората да пътуват за час и половина до София. Даже и по-бързо ще става", каза Борисов и отново припомни, че е обещал: "Видя ли "Хемус" готова, се пенсионирам. Нито е проектирано, нито е планирано всичко това, което в момента ние вече правим", подчерта премиера за магистралата.

"Отидете да видите как се строи. Не може да си представите какво правят българските строители в цялата страна - огромен напредък! Качете местните хора, закарайте ги да видят, защото не могат да си представят колко трудно се прави нещо, което после ще минават в тунел за 10 секунди. Затова и не е правено, да видят колко е трудно", каза още Борисов.

На място обаче стотиците граждани заявиха, че предпочитат в такъв случай да се забави магистралата, но Борисов да остане работи за народа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във