Банкеръ Daily

Общество и политика

Бойко Борисов е страхлив, отсече Нинова

Нямаше как аз и Бойко Борисов да се изправим едни срещу друг сами на лидерски дебат. Той е в политиката от 15 години и нито веднъж не се е изправил очи в очи в дебат срещу някого, защото е страхлив по природа. Така коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова пред Нова телевизия несъстоялия се дебат между двамата лидери.

Тя обясни, че ако БСП спечели парламентарните избори на 26 март, ден след това ще направи спешно проучване сред членовете на партията с коя политическа сила искат да управлява. Нинова посочи, че дори БСП да е втора политическа сила, ще се опита да състави правителство, а логичното е партийният лидер да бъде кандидат за премиер.

"Защо на България е забранено да си продава киселите краставички в Русия, а Мерцедес миналата седмица откри фабрика в Русия? Докога в Европа ще се гледа на България като втора ръка хора", каза още лидерът на БСП и попита каква е позицията на Борисов и ГЕРБ за плана на Юнкер за Европа на две скорости.

Тя отново се обяви за сваляне на санкциите на ЕС срещу Русия, които според нея били в ущърб на България. Според Нинова българските земеделци, за разлика от други в ЕС, не са били обезщетени за загубите им от санкциите, които изчисли на 1.2 млн. лв. Тя заяви, че ако левицата спечели изборите и управлява, ще задължи със закон търговските вериги 50% от продаваните в тях стоки да са български.

Facebook logo
Бъдете с нас и във