Банкеръ Daily

Общество и политика

Бойко Борисов: Днес стана ясно, че договорките между ГЕРБ и ДПС са манипулация


"Знайни и незнайни политолози, псевдоанализатори и политически лидери се упражняваха месеци наред като създаваха внушения за предварителни договорки, задкулисни игри и тайни управления на ГЕРБ с ДПС". Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във "Фейсбук" по повод проведените днес консултации между ГЕРБ и ДПС в парламента.


"Днес станаха ясни всички тези манипулации. Аз знам, че те няма да се извинят, защото нямат достойнство за това, те 20 години са участвали в задкулисията, които се опитваха да внушат", допълва той.

"В същото време, след преговорите вчера и днес с БСП и ДПС, се вижда, че може да върнем добрия политически тон и да заменим думата „анти” с „не”. Надявам се, че всички са разбрали, че антиполитиката не носи нищо добро за страната, защото ако не беше тази анти-ГЕРБ коалиция преди 1 година, сега държавата нямаше да е в това състояние", завършва лидерът на ГЕРБ.

По-рано днес стана ясно, че ГЕРБ не приема подкрепата, която ДПС декларира, че ще окаже на евентуално правителство на малцинството.

"Още в нощта на изборите заявихме, че не бихме участвали в управление с ДПС. Нашата позиция, обаче е, че е необходим диалог между всички партии, затова проведохме тези консултации", обяви на брифинг след преговорите между двете формации в парламента Цецка Цачева.

"Не искаме да се получи това, което стана през 2013 г., когато най-голямата партия ГЕРБ бе елиминирана от разговорите за управлението", обясни Цачева.

Тя заяви, че с ДПС са намерили общи точки, но категорично декларира, че различията не позволяват формиране на правителство с подкрепата на движението.

От ГЕРБ също така обявиха, че няма да канят ДПС и в коалиционно управление, като изтъкнаха като основна причина участието им в предишното правителство, което било крайно анти-ГЕРБ настроено.

Facebook logo
Бъдете с нас и във