Банкеръ Daily

Общество и политика

Бойко Борисов: Благодаря на Корнелия Нинова за мъжката битка

Все още е рано за коментар за вота, защото нямаме окончателните резултати и може да има промени. Благодаря на всички българи, които гласуваха за ГЕРБ, както и на тези, които гласуваха за другите партии. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти след обявяването на изборните резултати. 

"Срещу нас имаше през цялото време достоен съперник. Поздравявам нашите колеги от БСП и лично лидерът на партията - Корнелия Нинова, за мъжката битка. За мен беше чест и подхождам с уважение. Поздравявам и симпатизантите, които подкрепиха другите партии", обясни Борисов. 

Според него най-важна е демокрацията, а резултатът показва, че хората искат ГЕРБ да управлява, затова ще положат огромни усилия да оправдаят очакванията. 

"Важно да видим резултатите по градове и села, както и вота от чужбина, за да знаем какви преговори да водим за бъдещото управление. Ще го решим, когато нещата са спокойни. Тогава ще започнем бързи преговори, за да се направим правителство, което да отговори на очакванията на хората във вътрешен план и на сложната международна обстановка", каза още Бойко Борисов. 

Той каза също, че за него е важно, че българите са препотвърдили доверието си съм ГЕРБ. 

„Ние постъпихме морално, подадохме оставка и се преброихме. Ще положим огромни усилия, надявам се с малки компромиси, на базата на програмите, да може с преговорите с потенциалните партньори", обясни Борисов.

"Радвам се, че десницата в България, партия от ЕНП,  категорично победи социалистите. Народът е мъдър", допълни лидерът на спечелилата изборите партия. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във