Банкеръ Daily

Общество и политика

Боян Расате отрича да е участвал в нападението срещу офис на ЛГБТ

Кандидатът за президент и лидер на "Български национален съюз – Нова Демокрация"  Боян Расате отрече да е участвал в нападението в офис на ЛГБТ организация. Хората, които са били в сградата, споделиха, че целият им офис е бил изпочупен. Едно момиче е било ударено в лицето. 

"Не участвах в това нещо. Имам право да не давам изявления, които биха ме обвинили в извършване на престъпление. Последните 2-3 дни определени кръгове вият като чакали, че е станало кой знае какво. Какво е станало всъщност? Бутнати са две маси и три рафта. Не съм на разпит. Много добре знаете какво се случва в тези организации", каза Расате пред Нова телевизия. 

Сигналът в полицията бил получен около 17.30 часа в събота. По първоначални данни в офис на бул. "Дондуков" нахлули десетина лица, които разхвърляли вещи и предмети, намиращи се в помещението и се оттеглили. Няма данни за пострадали. На място незабавно са изпратени полицейски екипи, които снели сведения от ползвателите на офиса. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във