Банкеръ Daily

Общество и политика

Боян Папазов: Проектът за нова Конституция е инициатива на група нагли неграмотници

"Това е инициатива на група неграмотници, които, за разлика от предишните, са нагли". Така драматургът Боян Папазов, депутат в VII ВНС, коментира пред БНР предложението на ГЕРБ за свикване на ВНС с проект за нова Конституция. 

По думите му в сегашното Народно събрание депутатите са лоши играчи. "Кой сега е на нивото на Валери Петров, Йордан Радичков? ... Едните се правят на десни, другите на леви, но не са два отбора, а играят на една врата", смята той.

Папазов подчерта, че в действащата сега Конституция някои от текстовете са написани по съветски образец - основно, отнасящите се за прокуратурата. "Тогава имаше голям уплах у хората от БСП, че ще има репресии, каквито е имало след 1944-та година в България. Тези страхове се отразиха в Конституцията", посочи той. 

Драматургът разказа за групата депутати от БЗНС "Никола Петков" в VII ВНС, които са били минали през комунистическите лагери, но у тях не е имало желание за мъст, а само са искали признание и справедливост.

Папазов посочи, че продължаващите 50 дни антиправителствени протести са постигнали много. "Те показаха, че може. Ако аз бях на техните години, щях да съм там. Възхищавам се на тяхното упорство", подчерта той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във