Банкеръ Daily

Общество и политика

БОЕЦ прати Бойко Борисов на разпит в полицията

Бившият премиер Бойко Борисов ще бъде разпитан днес в Главна дирекция "Национална полиция" по сигнал за кюлчетата и пачките, съобщиха от гражданско сдружение "Боец". Сигналът е на самото сдружение, уточниха оттам.

Както е известно, Борисов обяви публично, че е установил автора на снимките, наричайки го "една прекрасна госпожа”, станала известна като Мата Хари. Предполага се, че ГДНП ще се опита да разбере именно личността на въпросната дама.

"Въпросът кой е направил тези снимки е много важен", пише сигналоподателят. "Важен е, защото този човек може да потвърди връзката на Бойко Борисов с пачките и златните кюлчета", обясняват "БОЕЦ".

"БОЕЦ изразяваме своите съмнения за умишлено извършени престъпления от общ характер, включително и престъпление срещу правосъдието от главният прокурор Иван Гешев, а именно – осуетяване на наказателно преследване срещу Бойко Борисов", казва се още в публикация на сдружението от 10 декември 2021 година, когато е подаден сигналът им към МВР.

В Народното събрание МВР-шефът Бойко Рашков потвърди новината. "Най-накрая този човек трябва да е на разпит, за да каже има или няма пачки в нощното му шкафче, както и златни кюлчета", заяви той. "Борисов в момента се намира в Главна дирекция "Национална полиция" и предполагам, че разпитът му още продължава. Борисов трябва да каже коя е Мата Хари, за която се твърди, че е поставила парите и кюлчетата и ги е снимала. Мисля, че е редно той да е така добър да съдейства на органите за разследване да открием Мата Хари и да изясним чрез нея какво е станало", заяви Рашков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във