Банкеръ Daily

Общество и политика

БНТ се разделя с член на новата партия на Цветан Цветанов

Виктор Серафимов

Виктор Серафимов вече не е член на Управителния съвет на Българската национална телевизия. 

На негово място в борда на държавната телевизия влиза Десислава Преображенска, която по професия е юрист. 

"Съветът за електронни медии, на своето заседание на 28 септември 2020 г., по предложение на генералния директор Емил Кошлуков утвърди за членове на Управителния съвет на Българската национална телевизия Василена Матакиева, Десислава Преображенска, Антон Андонов и Христо Томов", съобщи медийният регулатор. 

Виктор Серафимов е член на новоучредената партия на Цветан Цветанов - "Републиканци за България".

Преди дни Серафимов говори за Цветанов и формацията пред националното радио, което съобщи, че мандатът в БНТ изтича на 28 септември, т.е. той не е предложен за нов. 

"Ако някой е недоволен от политиката на ГЕРБ, може да се прелее в „Републиканци за България“, но това не е отмъкване, това са естествени процеси, хората сами взимат тези решения.“, обясни той. 

Серафимов поясни, че не е бил партиен член, политическият му опит е малък и влизав този проект като експерт. „Републиканци за България“ ще бъде парламентарно представена партия в следващия парламент, прогнозира още Виктор Серафимов.

В партията на Цветанов е също водещият в БНТ Горан Благоев, а и собствениците на заличената телевизия BiT - братя Вълневи от Чикаго. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във