Банкеръ Daily

Общество и политика

БНТ на Кошлуков смята да прави "разследваща журналистика"

Управителният съвет на Българската национална телевизия обяви конкурс за предаване за разследваща журналистика. Концепции се приемат както от журналисти от обществената медия, така и от външни автори и продуценти. 

Решението на управителния съвет е взето на 30 юли, а проекти се приемат в деловодството на телевизията на ул. "Сан Стефано" №29 до 30 септември. Конкурс за предаване за разследваща журналистика беше обявен и през месец януари тази година, но до неговия краен срок (30 март) не бяха получени предложения.

Паралелно с обявяването на конкурса през януари БНТ свали предаването "Открито с Валя Ахчиева" от екран. Причината беше неизлъчено продължение на нейно разследване на незаконен бетонов възел в сливенското село Ябланово. Първоначално от обществената медия обявиха, че това е само "временно", докато трае конкурсът, "за да се осигури максимална равнопоставеност при кандидатстването". Предаването обаче така и не беше върнато в ефир.

През март Ахчиева се оплака, че се прави опит за репресия срещу нея, докато от обществената медия отвърнаха, че тя не е спазила част от задълженията си, което е довело до непредвидени разходи по бюджета на телевизията. Те съобщиха, че сумата е в размер на 960 лв. Тогава от БНТ коментираха и че трудовият договор на Ахчиева не е прекратен.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във