Банкеръ Daily

Общество и политика

Близо 600 военни ще се включат в охраната на границата с Турция

И армията ще пази границата ни с Турция. Това обяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в интервю за германския ежедневник "Ди Велт". Идеята на Каракачанов е границата да бъде разделена на пет зони. В опазването на някои от тях ще се включат и специални части. Военният министър уточни, че около 600 военни ще участват в охранителните действия.

Вицепремиерът не спести критики към Европейския съюз, който по думите му е неспособен да затвори пътя на мигрантите през Средиземно море. Според Каракачанов ЕС и НАТО трябва да изпратят свои военни мисии в Италия и Гърция, за да охраняват външната граница на Евросъюза при необходимост и с военна сила. "Не можем да допускаме повече масовото нелегално преминаване на границите на Европа", категоричен е министърът на отбраната.

Той сподели, че по-голямата част от хората, които достигат бреговете на Европа през Средиземно море, са икономически мигранти, които не търсят закрила за живота си, а просто искат да живеят в богатия Запад.

Facebook logo
Бъдете с нас и във