Банкеръ Daily

Общество и политика

Близо 2000 българи поискали да участват в политическия проект на Слави

Шоуменът Слави Трифонов обяви, че близо 2000 души са изразили желание да участват в неговата политическата инициатива, която най-вероятно ще прерасне в партия. В писмо до медиите Трифонов обясни, че процесът не е завършил, "защото всеки, който има желание, качества и възможности, би могъл да се включи".

"Аз лично съм изумен. Оказа се, че българи, завършили Йейл, Харвард, Кеймбридж, българи, които имат успешен бизнес навсякъде по света, българи от всички университети в България, българи от целия обществен, политически, професионален и културен живот, изявяват желание да участват в подобен проект. Това е повече от прекрасно и, разбира се, отговорно", заявява Трифонов.

Именно затова той се е свързал с българи, постигнали безусловни успехи, състезавайки се на терена на световната конкуренция, за да се включат и в своеобразна комисия за събеседването. Това, по думите му, са българи, които са преподаватели в най-различни университети в света, успели в различни аспекти и сфери на световния бизнес. 

"Защото, уважаеми съграждани, има такива българи", убеждава Слава Трифонов и посочва, че вече са проведени разговори с много от тях и "за наше голямо удовлетворение, имаме подкрепата на голяма част от тях".

Трифонов посочва и трите теми, по които ще се проведе събеседването:


Просперитетът на българина и просперитетът на българската нация.

Образованието - най-важната част за възхода на нацията.

Съдебната система - основен проблем на държавата.


"Така че, уважаеми съграждани, ние продължаваме", завършва писмото си шоуменът.

Засега големият въпрос е какво ще е участието на самия Трифонов и ще оглави ли той политическия проект.

Facebook logo
Бъдете с нас и във