Банкеръ Daily

Общество и политика

Близо 2 млн. лева е дарила фондация "Игнат Канев" на болница в Русе

Благотворителна фондация "Игнат Канев" е дарила през последните няколко години близо 2 млн. лева на Университетската болница "Канев" в Русе. 

На 17 октомври  ще се състои освещаването на новата пациентска част на отделение "Диализно лечение". Разширението и ремонта са били извършени изцяло със средства, дарени от фондация "Игнат Канев". Проектът е на стойност 500 000 лева.

От болницата съобщиха, че е било извършено и цялостно подновяване на апаратурата и оборудването в отделението. Сумата в размер на 600 000 лева е била осигурена от Министерството на здравеопзването. Двама местни бизнесмени също са помогнали, като са закупили и дарили два от апаратите за хемодиализа.

Отделение "Диализно лечение" обслужва 143 пациенти на 24 диализни поста. Болните са от областите Русе, Разград и Силистра, има и чужденци.
На освещаването се очаква да присъстват големият канадски бизнесмен с български произход и дарител Игнат Канев, както и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

От болницата припомнят, че това е четвъртото дарение от името на благотворителна фондация "Игнат Канев" в полза на лечебното заведение. През септември 2016 г. е изградена детска площадка в двора на болницата. През септември 2017 г. е открито новото педиатрично отделение, а година по-късно бе осветено и новото отделение по трансфузионна хематология.

Facebook logo
Бъдете с нас и във