Банкеръ Daily

Общество и политика

Близо 15 хил. потърсиха работа в БГ туризма

Само за седмица в рамките на националната кампания за подкрепа на туристическия бранш "Работа в БГ туризма", организирана от Агенцията по заетостта, 14 546 търсещи работа получиха информация или оферта за работа в туристическия бранш.

Те бяха поканени от бюрата по труда и проявиха интерес към планираните срещи, за да могат да се запознаят по-подробно с обявените свободни позиции и да кандидатстват директно за някои от тях. Кампанията приключи с 531 организирани събития на открито, на които присъстваха 887 работодатели от сектора, за да изберат своя персонал чрез преки срещи.

Фирмите от бранша, които участваха в едноседмичната кампания на Агенцията по заетостта, предоставиха подробна информация за 5 160 свободни работни места в сферата на туризма и съпътстващи развитието на сектора дейности като камeриер, готвач, сервитьор, работник-кухня, мияч, чистач, помщник-готвач, главен готвач, хигиенист, администратор-хотел, перач, барман, пиколо, спасител, аниматор, продавач-консултант, масажист, рецепционист, градинар, салонен управител и др.

Целта на Агенцията по заетостта бе с тази кампания още в началото на сезона да се осигури достатъчно работна сила за туристическия сектор. И след интензивната седмица за подкрепа на БГ туризма, съдействието от всички бюра по труда в страната продължава.

За работодателите, които все още търсят кадри от  агенцията припомнят, че те могат да продължат да заявяват в бюрата по труда свободните си позиции, които ще се публикуват на сайта им в рубриката "е-Трудова борса" и на сайта на EURES България, където са достъпни и за живеещите извън България. 

Експертите от бюрата по труда продължават да съдействат на всички заинтересовани страни с информация и консултации за актуалните възможности за финансиране наемането на безработни лица, тяхната мобилност, предварителното или последващо обучение за придобиване на професия или компетентности.

Facebook logo
Бъдете с нас и във