Банкеръ Daily

Общество и политика

Близо 13 000 пациенти с коронавирус са преминали през "Пирогов" през 2020 година

Близо 13 000 са пациентите с коронавирус, които са преминали през болница "Пирогов" за изминалата година. Най-много са били те в последните два месеца, каза проф. Николай Габровски, заместник-директор на лечебното заведение. 

От лечебното заведение обясниха, че в момента пациентите с коронавирус, които се лекуват в болницата, са малко над 200 човека.

"Около 13 хиляди души са преминалите пациенти със симптоми на заболяването, от тях на лечение са останали около три хиляди като най-често те са били зависими от кислород, а за съжаление една малка част са се нуждаели от изкуствена белодробна вентилация. В момента пациентите с Covid в "Пирогов" 205 човека", обясни проф. Николай Габровски. Най-сериозната вълна на заболели е от последните два месеца, каза още той. 

"Истината е, че от началото на тази криза средният брой лекувани в "Пирогов" пациенти е бил около 1дд. Като казвам около 100, те варират общо взето между 40, 50 и 150 за всеки един от месеците от април насам. През последните два месеца лекуваните са около 1100 човека месечно, тоест, виждате каква огромна разлика има", посочи проф. Габровски.

Facebook logo
Бъдете с нас и във