Банкеръ Daily

Общество и политика

Близнашки свиква Съвета по сигурността заради НАТО

Спешно заседание на Съвета по сигурност към премиера Георги Близнашки ще се проведе на 27 август (сряда). То се свиква по предложение на военния министър Велизар Шаламанов и трябва да обсъди позицията за срещата на върха на НАТО в началото на септември, пишат българските медии.

ешно заседание на Съвета по сигурност към премиера Георги Близнашки ще има в сряда - 27 август. То е по предложение на военния министър Велизар Шаламанов и трябва да обсъди позицията за срещата на върха на НАТО в началото на септември, пише "24 часа".

България все още няма национална позиция и визия как ще се развива в НАТО до 2020 г., обяснява Шаламанов на последното заседание на правителството. Документът трябва да бъде обсъден и приет на заседанието в сряда с участието на президента Росен Плевнелиев или негов представител.

След това и МС ще трябва да го приеме изключително бързо, за да е готов за срещата в Уелс. На нея освен Плевнелиев, ще присъстват и министрите на външните работи и на отбраната Даниел Митов и Велизар Шаламанов.Спешно заседание на Съвета по сигурност към премиера Георги Близнашки ще се проведе на 27 август (сряда). То се свиква по предложение на военния министър Велизар Шаламанов и трябва да обсъди позицията за срещата на върха на НАТО в началото на септември, пишат българските медии.

България все още няма национална позиция и визия как ще се развива в НАТО до 2020 г., обяснява Шаламанов на последното заседание на правителството.

Документът трябва да бъде обсъден и приет на заседанието в сряда с участието на президента Росен Плевнелиев или негов представител.

След това и кабинетът ще трябва да го приеме изключително бързо, за да е готов за срещата в Уелс. На нея освен Плевнелиев, ще присъстват и министрите на външните работи и на отбраната Даниел Митов и Велизар Шаламанов.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във