Банкеръ Daily

Общество и политика

Близнашки още по-уверен в избора на Ваньо Танов

Служебният премиер проф. Георги Близнашки защити още веднъж назначението на Ваньо Танов за шеф на митниците. „Той е перфектен професионалист и ако в началото имах някакви колебания с оглед на обществените реакции, сега съм сигурен, че това е правилният избор", каза още той пред Нова телевизия. Близнашки обясни, че положението в Агенция „Митници” е изключително тежко. Затова там трябва да влезе опитен човек, който познава работата и може да я свърши в най-кратки срокове.

Служебният премиер мотивира избора си с цифри. По думите му през юли миналата година са задържани 3.8 милиона къса цигари. Към днешна дата за тази година са само 800 хиляди, а потреблението не е намаляло. "Държавният бюджет губи огромни средства и трябва да се действа без никакво отлагане. При други обстоятелства бих търсил нов човек, но няма време за губене", допълни още той.

Близнашки отговори и на обвиненията, че в министерствата и държавните ведомства са започнали чистки. По думите му сменени са едва няколко областни управители, които са били партийни назначения. Той уточни още, че повечето членове на неговия кабинет са "млади хора, с добро образование, с чудесна експертиза, нови са, не са изхабени и не са партийни кандидатури. Според него с избора на министри в политика навлиза едно следващо поколение, което иска да се докаже.

Премиерът не се съгласи, че е обърнал хората от протеста срещу себе си. Според него тази теза се лансира от олигархията, който губи позиции и се опитва да "разбие крехката солидарност на протестите".
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във