Банкеръ Daily

Общество и политика

Близнашки не знаел за българи, сражаващи се за "Ислямска държава"


Служебният премиер Георги Близнашки обяви, че няма данни за българи, членове на Ислямска държава. Той щял да чака да се запознае с данните, които имал военният министър Велизар Шаламанов.

„Към този момент службите по сигурност не са подавали данни към мен за българи джихадисти“, каза той.

В петък министърът на отбраната Велизар Шаламанов съобщи, че съюзнически служби са го информирали за българи, сражаващи се на страната на "Ислямска държава". Източници в разузнаването твърдят, че става дума за непреки доказателства, а именно - открити български документи за самоличност. Физическо присъствие на български граждани обаче още не е доказано.

По данни на националната разузнавателна служба 900 бойци от Балканския полуостров се бият под знамената на „Ислямска държава”.

На въпрос какъв пост ще заеме, като награда за свършената от него работа, проф. Георги Близнашки каза, че се връща в университета, в който преподава. „Няма да стана посланик и няма да отида в Конституционния съд", заяви той и допълни, че си има достатъчно работа и не знае защо толкова хора са загрижени за бъдещето му.

Близнашки направи коментара си след тържествената церемония в МС, където връчи наградата "Св. Паисий Хилендарски" за 2014 г. на писателя Антон Дончев.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във