Банкеръ Daily

Цитат на деня:

"Благодарение на преференцията, днес ханъмата на Доган е пак премиер"

"Когато не си седнал на масата, значи си в менюто". Така зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев коментира промените в Изборния кодекс, които на практика обезсмислиха преференциалния вот.

Ето как продължава коментарът му:

На масата е седнал Ахмед Доган, и така, свенливо забрадена, малко по-настрана, ханъмата му - Бойко Борисов . Всички български граждани сме в менюто.

Бойко и Доган отнемат правото на над милион българи, които системно използват преференцията, да ИМ се бъркат в реденето на листите. Да ИМ управляват, един вид, държавата.

Що се отнася до демократичната десница - не ни берете грижа и не злорадствайте преждевременно. Естествено, че за нас това е неприятна ситуация. Но не е неочаквано, а решения има - аз знам поне три ;). 
Хубавото е, че с този акт, освен че пристана на ДПС, Борисов признава и кой е истинската конкуренция на тяхната коалиция - защото той е еднозначно насочен срещу нас. И признава, че преминаването на бариерата не ни е проблемът... И ни напомня, че ако не сме единни, ще бъдем безжалостно елиминирани от коалицията ДПС-ГЕРБ.

От цялата работа има един губещ. Това е партия ГЕРБ и особено десетките, може би стотици хиляди десни хора, които продължават да я подкрепят и да работят за нея. Именно ГЕРБ беше партията, която най-масово използва преференцията на последните избори - далеч по-масово от нас. И благодарение на преференцията, днес ханъмата на Доган е пак премиер.

След час, депутатите на ГЕРБ ще гласуват, като пионки, като обикновени мушмороци, собственото си заколение. Защото повече от половината са депутати благодарение на преференцията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във