Банкеръ Daily

Общество и политика

Бившият шеф на ДАНС е арестуван за бракониерство

Бившият председател на ДАНС Димитър Георгиев е бил задържан от полицията след сигнал за незаконен лов близо до село Сушица, Благоевградско. Заедно с него в полицията са отведени още трима души, съобщи БНР. Единият от тях е настоящ служител на ДАНС, а другият е собственикът на футболния отбор Витоша Бистрица.

При претърсването в автомобилите на групата са открити няколко ловни оръжия, голямо количество патрони, както и убито диво животно. По случая е образувано и следствено дело в прокуратурата в Благоевград.

В края на май Георгиев бе освободен от длъжността председател на ДАНС по предложение на служебното правителство на Стефан Янев и с указ на президента Румен Радев. Позицията на Димитър Георгиев бе поставена под въпрос, след като стана ясно, че той е излязъл в дълъг неплатен отпуск. Аргументът на служебния кабинет бе, че Георгиев е взимал политически мотивирани решения.

Георгиев пък твърди, че е махнат от поста си заради работата на ДАНС срещу руски шпиони у нас.

Информацията за задържането бе потвърдена от вътрешния министър Бойко Рашков. "Тази нощ той заедно с един друг действащ служител от ДАНС в правната служба, както и още двама души, с два джипа и с убито диво прасе в една от колите са заловени да осъществяват нощен лов. По случая е образувано досъдебно производство, което се разследва от Окръжна следствена служба – Благоевград. Младият действащ служител от ДАНС е колега на Бойко Борисов в спортния клуб „Бистришки тигри“", заяви Рашков, цитиран от bTV.

Facebook logo
Бъдете с нас и във