Банкеръ Daily

Общество и политика

Бивши прокурори и следовател на разпит в МВР

Бивши прокурори и следователка са били извикани на разпит в Главна дирекция "Национална полиция". Това е станало във връзка с проверки, по които МВР работи и които бяха обявени от министри от служебния кабинет. Според непотвърдена информация сред призованите първоначално е бил и действащ прокурор. 

Източници от МВР обяснили, че бившите прокурори и следователката са поканени като граждани да дадат писмени сведения във връзка с провеждаща се проверка.  Привикването се извършва две седмици след като ДАНС влезе на проверка в специализираната прокуратура.  Пред БНТ говорителят на главния прокурор Сийка Милева потвърдила, че висши магистрати са викани в ГД "Национална полиция", но не знае по какви обстоятелства.

По информация на Националната телевизия Бисерка Стоянова – следовател от Националната следствена служба, е сред призованите за разпит.

По информация на БНР настоящият адвокат Николай Кокинов е бил питан от МВР за разследване на Софийската градска прокуратура в периода, в който той беше неин ръководител. Кокинов не уточнил кое е разследването. Той е отговорил, че не си спомня за него. Срещата е била кратка и е проведена преди два дни.

Другият бивш прокурор, който бил викан в полицията, е Бойко Найденов. Той нито потвърдил, нито отрекъл информацията. Найденов е бивш ръководител на Софийската градска прокуратура, бивш заместник-главен прокурор и и.д. главен прокурор след оставката на Борис Велчев. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във