Банкеръ Daily

Общество и политика

Бившата съдийка Румяна Ченалова ще води листа на "Възраждане"

Извънпарламентарната формация партия "Възраждане" обяви водачите на своите листи за предстоящия парламентарен вот на 4 април.

Лидерът Костадин Костадинов ще бъде начело във Варна и в 25-ти многомандатен район в София, където водачи са председателят на БСП Корнелия Нинова, а традиционно листата на ГЕРБ се оглавява от Бойко Борисов.

Костадинов се обяви за „рестарт на държавата“. Той отрече възможността формацията на Васил Божков "Българско лято" да ползва регистрацията на "Възраждане"  за изборите на 4 април и определи излязлата в медиите подобна информация като "фалшива новина":

„Името на „Възраждане беше намесено в една много глупава инсинуация, а нашата идея и нашата цел е да управляваме самостоятелно. И в името на това ние участваме в изборния процес“, каза Костадин Костадинов.

Очакваше се в 13:00 часа укриващият се в Дубай обвиняем бизнесмен Васил Божков да обяви с чия регистрация негови представители ще участват в парламентарните избори. Междувременно стана известно, че Божков отлага изявлението си. 

Междувременно стана ясно, че бившата съдийка Румяна Ченалова ще участва в парламентарните избори именно с партия "Възраждане" -  като кандидат за депутат и водач на листа. Това обяви самата тя на страницата си във Фейсбук.

 

Ето какво пише Ченалова на стената си във Фейсбук:

"Здравейте приятели,

Приех предложението да участвам в изборите на 4.04.2021год. като кандидат за народен представител от гражданската квота на ПП „Възраждане“.

Знам, че това мое решение ще има разнопосочни последици, ще последват аплодисменти, но и кал, надежда, но и разочарования.

Не участие в парламента на всяка цена, а участие в битката за свобода и справедливост е целта и смисъла на решението ми.Всяка стъпка е от значение по пътя към свободата – така мисля аз".

По-нататък Ченалова надълго и нашироко обяснява защо е избрала именно тази формация и какво паресва в платформата и програмата й. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във