Банкеръ Daily

Общество и политика

Бивша координаторка на Слави Трифонов - в листата на ГЕРБ

Отстраненият координатор на партията на Слави Трифонов Росица Кирова, която ръководи гражданското сдружение "Единни за промяна", вероятно ще стане водач на листата на ГЕРБ от Видин за предстоящия парламентарен вот. Това заяви премиера Бойко Борисов, който инспектира модернизацията на главния път Е-79.

С него е министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, както и самата Кирова, която, припомняме, беше отстранена от партия "Има такъв народ", след като се появи на снимка с Борисов.

"Ние сме готови да те сложим водач на нашата листа. Да контролираш от парламента това, което правим", обърна се към нея днес премиерът.

Обсъждайки проекта, Борисов се обърна към нея и каза: "Нали за това протестирахте". Припомняме, че Росица Кирова е известна местна протестираща, която води дългогодишна битка за по-добри пътища в Северозапада.

Днес тя потвърди и допълни, че са искали да се построи този участък.

"Дадох си сметка колко са бавни и тромави процедурите", каза тя и даде пример със случай от Видин, където се наложило препроектиране, за да се защити интересът на частно лице.

"Обещахме на хората и това го правим', отчете премиерът.

"Това, за което говорихме на онова прословуто кафе", каза Кирилова.

"Те затова те изгониха. Но пък ние сме готови да те сложим водач на листа, така че да контролираш от парламента това, което правят", заяви Бойко Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във