Банкеръ Daily

Общество и политика

Бивш земеделски министър също е бил на разпит в полицията

Мирослав Найденов (вляво)

Бившият земеделски министър Мирослав Найденов също е бил на разпит в Главна Дирекция "Национална полиция". По-рано стана ясно, че на разпит са викани и бившият градски прокурор на София Николай Кокинов, бившият шеф на Националната следствена служба и зам.-главен прокурор Бойко Найденов и действащата следователка от Националната следствена служба Бисерка Стоянова.

И от МВР, и от прокуратурата потвърдиха за разпитите. "В хода на проверката бивши магистрати и действащ служител на НСлС, в качеството му на гражданин, са били поканени в главната дирекция, за да дадат писмени сведения“, уточняват от вътрешното ведомство. 

Става дума за сигнал на бизнесмен от 2009 г., заплашван от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. А преди седмици за такъв сигнал съобщи служебният министър Бойко Рашков в телевизионно интервю. "Има данни за извършване на престъпление на един от министрите на Борисов. На практика, министър-председателят се е застъпил за своя министър и е принуждавал този човек да оттегли своите показания, които, ако те бяха останали, този министър щеше да влезе в затвора. Защото става дума за 200 хил. лв. към онзи момент", каза тогава Рашков.

"Бях извикан в Главната дирекция, дадох показания. Питаха ме небивалици, с които се опитват да уязвят един бивш премиер", посочи ексминистърът на земеделието Мирослав Найденов. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във