Банкеръ Daily

Общество и политика

Бивш военен пилот е кандидатът за кмет на София, издигнат от "Възраждане"

Николай Дренчев

Партия "Възраждане" издига Николай Дренчев за кмет на София. Той е бивш военен пилот на Миг- 23, предприемач и един от основателите на партията.

По думите на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов само безцелното критикуване и посочване на грешките в управлението, без да се предлагат решения на проблемите и да се поема отговорност, не трябва да се допуска. Затова в партията е започнал дебат за самостоятелна кандидатура и самостоятелна листа за общински съветници. "Фандъкова е моделът Борисов - еднакво престъпен, еднакво циничен, еднакво безпардонен и демонтирането ще даде началото на демонтирането на модела на управление на ГЕРБ", подчерта Костадинов.

От своя страна Николай Дренчев посочи, че основните проблеми на града са замърсеният въздух, ограничените паркоместа, "ремонтите на ремонта" и неефективния контрол. Пълната липса на професионализъм е главната критика на кандидат-кмета към управлението на Фандъкова. Той ще се бори за повече места в детските градини, за сигурността в пътния трафик, както и за понижаване на цената на билетите за градски транспорт. Той ще настоява и за екологичен анализ.

От "Възраждане" искат Йорданка Фандъкова да отговори дали смята, че има корупция в Столична община, кой назначава хората в екипа й и кой носи отговорността за тези действия. В Банкя на 6 септември партията е взела решения за всички кандидатури и ще участва в местния вот през октомври със 71 кандидати.

Facebook logo
Бъдете с нас и във