Банкеръ Daily

Общество и политика

Бивш общински съветник призова Фандъкова и общинарите да дарят заплатите си

Председателят на политическа партия МИР и общински съветник в Столичния общински съвет в мандат 2015-2019 Симеон Славчев призова общинските съветници, както и кмета на София Йорданка Фандъкова, и всички райони кметове в столицата да дарят заплатите си за двата месеца от извънредното положение в страната.

Според бившия общински съветник в момент на криза и когато всички българи са съпричастни към битката с COVID-19 е редно и общинските съветници, кметът на София и всички райони кметове също да бъдат съпричастни, солидарни и отговорни.

„Вместо „спасителите” и общинските съветници в този труден за българите момент да занимават обществото как Борис Бонев бил „изхвърлен” от председателския съвет на СОС, където така или иначе по действащия правилник на общинския съвет той няма право да бъде, е добре да бъдат съпричастни с проблемите на столичани в битката им с коронавируса”, написа във Фейсбук Славчев. Той дори се учуди как до сега нито общинските съветници, нито Йорданка Фандъкова не са направили този морален акт.

„Всички общински болници и техните медицински екипи имат нужда от помощ и подкрепа в този момент и даряването на заплатите е най-малкото, което трябва да направят общинските съветници, кмета на София и всички райони кметове в столицата”, категоричен е председателя на ПП МИР.

Facebook logo
Бъдете с нас и във