Банкеръ Daily

Общество и политика

Бивш министър на ГЕРБ отказа да води листа на Реформаторите

Бившият здравен министър в кабинета "Борисов" Стефан Константинов отказа да оглави листата на Реформаторския блок за предсрочните парламентарни избори в Кюстендилския избирателен район, съобщи самият Константинов в своя личен профил във "Фейсбук".

Той бе издигнат за кандидат за народен представител в следващото Народно събрание от местната организацията на ДСБ и сподели, че е взел много трудно своето решение.

"Истина е, че ми беше отправено предложение за водач на листа от представители на Реформаторския блок. Истина е, че сериозно мислих какъв да бъде отговора ми, защото няма да крия, една голяма част от мен следи процесите и се вълнува от случващото се в обществото. А политиката е сериозен инструмент да подобрим нещата в страната и Народното събрание има първостепенни функции в това отношение. Въпреки това отказах предложението заради професията ми, която за съжаление не толерира честите "излизания" от нея", мотиви решението си Константинов.

"Не е възможно - пише той, - да се съчетаят работата на лекар, свързана с болките и надеждите на конкретни хора и работата на народен представител, от когото се очакват действия за благото на всички. Особено, ако човек държи да върши това, с което се е захванал съвестно и качествено. За това след труден размисъл (и все още разкъсван от съмнения и страсти) отказах номинацията.

Константинов изрази надеждата си, че в следващия парламент Реформаторския блок ще има силно представителство, защото там има умни хора, които уважава. Бившият здравен министър, който сдаде своя пост, за дето не успя да намери решение за намаляването на цената на лекарствата е убеден, че хора от блока трябва да участват в законодателната и изпълнителната власт, в противен случай няма да се случи нищо различно от последните години.

"Моля, не ме приемайте като човек бягащ от битките или луд, отказващ се от възможността за прилична заплата и четиридневна работна седмица. Сигурен съм, че начините да си полезен на обществото са много и ще продължа да работя в тази посока", завършва своето обръщение Константинов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във