Банкеръ Daily

Общество и политика

Бивш депутат от ПФ обвини Валери Симеонов в трафик на хора

Бившият депутат от НФСБ Димитър Байракаров обвини доскорошния си началник и вицепремиер Валери Симеонов, че лично е разпънал политически чадър над трафика на хора. Според него било напълно възможно преди да бъдат отведени към границата, мигрантите да са пренощували в хотела на Симеонов.

"От изнесеното в медиите се вижда, че има много добре създадена организация по транспортирането на тези "ВИП" персони, защото не можеш да организираш автомобил, който да наподобява автомобилите на НСО", коментира експатриотът пред "България Он Ер".

Той разкри, че шефката на НФСБ-Костинброд Анелия Велева, която бе задържаната при акция на АМ "Тракия" за трафик на мигранти, преди това е била на почивка, но е получила телефонно обаждане с нареждане да придружи група хора.

"Допускам не политически чадър, а както пишат хората в социалните медии - политическа шатра. Тук политическият заслон е върху трафика с хора. Самата организация. Анелия, според мен, може и да не съм прав, това ще докажат съответните институции, е попаднала съвсем случайно точно в този случай. Тя е била на море през това време, най-вероятно ѝ се е обадил някой политически лидер, казал е, че трябва да придружат някакви хора", изказа се бившият съпратиец на Велева.

"Как са преминали тези ВИП-имигранти границата? Нали имаше един вицепремиер, който обясняваше колко е сигурна според него "великата ограда". Обществото вече започва да придобива впечатление, че тази "велика ограда" е изградена, за да регулира именно платения трафик на хора", изказа се Байракаров и запита: "Дали пък тези хора не са били приютени в един хотел в Малко Търново извън града, който е и много удобен приют?"

Според бившият депутат освен Симеонов, в схемата бил замесен още вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. "Политическият чадър е позициониран именно в тази "националистическа политическа формация", отбеляза Димитър Байракаров, визирайки ВМРО.

Facebook logo
Бъдете с нас и във