Банкеръ Daily

Общество и политика

Бюджетът на София за тази година е следизборен и намалява с 50 милиона, заяви Калоян Паргов

В сравнение с миналата година, бюджетът за тази е следизборен и намалява с 50 милиона. Това каза пред Радио „Фокус“ Калоян Паргов, председател на Градския съвет на БСП в София и на групата на "БСП за България" в Столичния общински съвет. Той допълни, че ако се върнем назад в последната година ще се види, че ГЕРБ заявиха, че приемат най-рекордният бюджет от 1 милиард 750 милиона за 2019 година.

„Нарекохме гo всички „предизборен“, но той очевидно, че не постигна основната си цел – да направи по-качествен живота на софиянци, но постигна другата си – предизборната си цел, като даде малко предимство в изборите на ГЕРБ като първа политическа сила“, обясни Паргов.

Лидерът на столичните социалисти каза още, че софиянци са посрещнали новата година с увеличени 2 данъка – данъка, свързан с превозните средства, който няма как да избегнат, предвид желанието на хората да карат собствените си автомобили – без значение с какъв стандарт. Другият данък е този върху възмездните сделки, който зависи от нотариусите и от прегледите на автомобилите, защото те са дължими на 100%. Според него, това ще доведе с 38 милиона повече приходи в бюджета, което има за цел не да подобри качеството на въздуха, а да намали скрития дефицит в бюджета на столицата, защото е нужно не само да казваш, че приемаш рекордни бюджети, но и да ги изпълняваш и да постигаш ефективно заложените програмни цели.

Facebook logo
Бъдете с нас и във