Банкеръ Daily

Общество и политика

Бисер Петков: Не очаквам трусове в управлението заради протестите

Надявам се протестите да приключат, след като се приеме законодателството, насочено към кората с увреждания. Това заяви министърът на труда и социалната политика Бисер Петков пред Би Ти Ви и допълни, че не очаква трусове в управлението.

Надявам се протестите да приключат, след като се приеме законодателството, насочено към кората с увреждания. Това заяви министърът на труда и социалната политика Бисер Петков в предаването „Тази сутрин”. Той допълни, че не очаква трусове в управлението.

„То вече е в ход – миналата седмица социалната комисия подкрепи единодушно проекта на Закон за хората с увреждания. Предстои на второ четене разглеждането на законопроекта за Закона за личната помощ. Готов е за разглеждане от правителството и Законът за социалните услуги”, каза Петков.

Социалният министър коментира, че е приел оставката на вицепремиера Валери Симеонов, като морален акт.

„Това беше настояването, това беше общественото очакване и то получи отговор. Това е личен акт, не бих могъл да коментирам момента, в който  е изразен. Не очаквам трусове в управлението. След заседанието на малката коалиция днес, ще има яснота как ще се процедира оттук насетне – кога ще се разглежда оставката в НС, каква ще бъде съдбата на вицепремиерският пост”, посочи Петков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във