Банкеръ Daily

Общество и политика

Биков: Вместо да обвинява, служебната власт да докаже подслушване

Тома Биков

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков и премиерът Стефан Янев трябва да излязат с доказателства за твърденията си за подслушване на политици. Това заяви тази сутрин Тома Биков от ГЕРБ в телевизионно интервю по повод скандала с подслушванията на политици.

„Важните твърдения са техните. Всичко друго са спекулации. Г-н Рашков и г-н Янев са хора, които заемат едни публични позиции, и то много сериозни. Те трябва да излязат и да предоставят доказателства, но те вече няколко дни си мълчат, след като си позволиха да хвърлят тези обвинения срещу службите”, подчерта Биков.

„Ако някой от тях е бил засечен в разговор с оперативно интересни лица, а именно заподозрени за тежки престъпления хора, може и да има такива разработки. Но да бъдат подслушвани целенасочено политици – има си разследвания, за които мисля, че за нито един политик не може да бъде доведена тази процедура, която минава първо през съд, а после през Бюрото за контрол на СРС-та”, категоричен е той.

По повод уволнението на шефа на ДАНС той коментира, че единственият мотив, който е чул за това е „уронване на престижа”. „Това означава, че не е намерен нито един друг повод, за уволнението на този човек. Уронване на престижа е всичко. Това е в тяхната представа. Дори Стефан Янев каза „Създал е усещане за политизиране”.  Заради създаване на усещане ние уволняване директора на контраразузнаването, няколко седмици, след като е получил висока оценка от НАТО”, заяви Тома Биков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във